skip to Main Content

Hjelp! Tenåring i huset. Tanketrening for foreldre.

Bekymrer du deg for tenåringen din? Er du redd for at han eller hun ikke skal mestre skolearbeidet, eller ikke få venner? Engster du deg for utfordringene ungdomstiden fører med seg, ikke minst når det gjelder festing, rus og søvnproblematikk? Slike bekymringer kan føre til krangling og mas, og som en følge av dette: Mangel på tillit og stadig dårligere kommunikasjon. Med hverdagshistorier du kjenner deg igjen i, gir denne boken deg verktøy du kan bruke til konkrete utfordringer knyttet til kommunikasjon, grensesetting, søvn, databruk, skolearbeid og venner.

Når du lever med tenåringer blir du utfordret hver dag. Målet med boken er at du som er mor eller far til en tenåring skal bli tryggere og tydeligere i foreldrerollen. Den store oppgaven foreldre har, er å gjøre barna våre flyvedyktige, og gradvis la dem ta over spakene selv.

Kjøp boken her

Om forfatteren

Line Langaard Solberg er utdannet adjunkt og NLP-coach. Siden 2008 har hun drevet egen praksis som coach for barn og ungdom i Oslo. I denne praksisen legger hun vekt på begrepet «tanketrening». Hun har lang erfaring som kursholder og foredragsholder i grunnskoler, høyskoler og universitet. Line Langaard Solberg brenner for at foreldre og ungdommer skal ha en god dialog, gjensidig tillit og respekt for hverandre, også gjennom tenåringstiden. Forfatteren er gift og har tre voksne barn.

Komifokus

«Kom i fokus» – Ny avspennings- og konsentrasjons App

Jeg er veldig stolt over at jeg har utviklet en super App med korte og effektive konsentrasjons- og avspenningsøvelser for alle barn og ungdommer. Sjekk den ut her

På denne appen får du flere avspennings og konsentrasjonsøvelser som, etter litt trening, kan hjelpe deg til å bli mer oppmerksom og tilstede i hverdagen din. Du vil kanskje oppleve at du blir mer fokusert når du trenger det, at du klarer å holde konsentrasjonen over tid, og at du lett og raskt kan finne en pause i hverdagen som kan gi deg mer energi.

Mange bruker disse øvelsene til å roe tankene og til å falle til ro for å få sove om kvelden.

Du kan høre et lite klipp fra minnepinnen på Facebooksiden min her
Les mer her

Selvtillitsboka:»Bli kvitt styggen på ryggen»

Dette er en ny bok fra kollegaer i Stavanger. Alternativet kurs og kompetansesenter, som vi samarbeider med, har utgitt en super bok for ungdommer som trenger å jobbe med selvfølelsen og lære seg å sette mål.

Den er lettlest med gode og enkle verktøy som kan styrke ungdommer i hverdagen.
Den koster kr. 150,- + frakt kr. 58,- = kr. 208,-
Bli kvitt styggen på ryggen_thumb
Avspennings- og konsentrasjonsøvelser

«Kom i fokus» – Avspennings- og konsentrasjonsøvelser

Minnepinnen (USB) inneholder fem øvelser med introduksjon
Tid: ca. 40 minutter
Den koster kr. 180,- + frakt kr. 50,- = kr. 230,-
Kjøper du to stk. får du den litt rimeligere: kr. 350,- + frakt kr. 50,- = kr. 400,-
 

AntallDu kan også laste den ned fra App store til mobilen din for bare kr. 49,- her: App store

På denne minnepinnen får du flere avspennings og konsentrasjonsøvelser som kan hjelpe deg til å bli mer oppmerksom og tilstede i hverdagen din.
Du kan bli mer fokusert når du trenger det, og holde konsentrasjonen over tid, og du kan lett og raskt finne en pause i hverdagen som kan gi deg mer energi.
Mange bruker disse øvelsene til å roe tankene og til å falle til ro for å få sove om kvelden.

Mental trening gjennom pust- og avspenningsøvelser brukes daglig av tusenvis av mennesker over hele verden. Jeg håper at disse øvelsene kan bli et verktøy for deg, et verktøy som kan hjelpe deg til å bli mer oppmerksom på hvem du er, hva som er viktig for deg, hvilke valg du skal ta og som kan gi deg ro og avspenning i hverdagen. Ved å øve på avspenning så ofte du kan, vil du kunne få mer energi og glede i livet ditt.

Under avspennings- og konsentrasjonsøvelsene er det viktig at du kan sitte helt for deg selv i noen minutter med minst mulig forstyrrelser fra det som er rundt deg. Finn deg et stille sted og sett deg godt til rette på en stol slik at du kan kjenne ryggen mot stolryggen, kjenn at du har begge føttene godt plantet i gulvet under deg og at hendene hviler i fanget. Se for deg at du sitter som en konge eller dronning, og forsøk å sitte mest mulig i ro under øvelsene.
Det eneste du skal gjøre er å sitte, og ha fokus på pusten din. Det kan være at lyder utenfra eller tanker innenfra vil forsøke å forstyrre deg, og det er helt normalt. Det er slik det er. Hver gang du oppdager det, går du vennlig tilbake til å legge merke til pusten din – inn gjennom nesen, ned gjennom halsen, forbi brystet og helt ned i lungene, før den snur og går ut gjennom munnen – inn og ut. Slik blir pusten et slags anker, som du stadig kan holde fast ved og vende tilbake til med oppmerksomheten din.

Vi tenker mange tusen tanker i løpet av dagen – så mange som 60 000 tanker kan fare gjennom hodet ditt i løpet av ett døgn.

80 % av dem – mesteparten av tankene, har du tenkt før; De kan være opptatt av tema som skole, venner, familie og fritidsaktiviteter. De kan handle om det som har skjedd eller det som skal skje – hvordan er dine tanker? Hva handler de om? Veldig ofte tenker vi på det vi ikke vil skal skje, eller det vi bekymrer oss for, – som for eksempel at ”Jeg må ikke gjøre det dårlig på matteprøven, i stedet for å tenke på det du VIL skal skje, som for eksempel – Jeg vil eller skal gjøre det bra på matteprøven.

Legg merke til hvilke bilder du får opp i hodet ditt når du tenker negative og positive tanker. Kanskje vil du også legge merke til at tankene dine setter i gang følelser i kroppen din.

Back To Top