skip to Main Content

«Kom i fokus» – Avspennings- og konsentrasjonsøvelser

Komifokus
Minnepinnen (USB) inneholder fem øvelser med introduksjon
Tid: ca. 40 minutter
Den koster kr. 180,- + frakt

PayPal – den trygge og enkle metoden for å betale på nettet.

Du kan også laste den ned fra App store til mobilen din for bare kr. 49,- her: App store

På denne minnepinnen får du flere avspennings og konsentrasjonsøvelser som kan hjelpe deg til å bli mer oppmerksom og tilstede i hverdagen din.
Du kan bli mer fokusert når du trenger det, og holde konsentrasjonen over tid, og du kan lett og raskt finne en pause i hverdagen som kan gi deg mer energi.
Mange bruker disse øvelsene til å roe tankene og til å falle til ro for å få sove om kvelden.

Mental trening gjennom pust- og avspenningsøvelser brukes daglig av tusenvis av mennesker over hele verden. Jeg håper at disse øvelsene kan bli et verktøy for deg, et verktøy som kan hjelpe deg til å bli mer oppmerksom på hvem du er, hva som er viktig for deg, hvilke valg du skal ta og som kan gi deg ro og avspenning i hverdagen. Ved å øve på avspenning så ofte du kan, vil du kunne få mer energi og glede i livet ditt.

Under avspennings- og konsentrasjonsøvelsene er det viktig at du kan sitte helt for deg selv i noen minutter med minst mulig forstyrrelser fra det som er rundt deg. Finn deg et stille sted og sett deg godt til rette på en stol slik at du kan kjenne ryggen mot stolryggen, kjenn at du har begge føttene godt plantet i gulvet under deg og at hendene hviler i fanget. Se for deg at du sitter som en konge eller dronning, og forsøk å sitte mest mulig i ro under øvelsene.
Det eneste du skal gjøre er å sitte, og ha fokus på pusten din. Det kan være at lyder utenfra eller tanker innenfra vil forsøke å forstyrre deg, og det er helt normalt. Det er slik det er. Hver gang du oppdager det, går du vennlig tilbake til å legge merke til pusten din – inn gjennom nesen, ned gjennom halsen, forbi brystet og helt ned i lungene, før den snur og går ut gjennom munnen – inn og ut. Slik blir pusten et slags anker, som du stadig kan holde fast ved og vende tilbake til med oppmerksomheten din.

Vi tenker mange tusen tanker i løpet av dagen – så mange som 60 000 tanker kan fare gjennom hodet ditt i løpet av ett døgn.
80 % av dem – mesteparten av tankene, har du tenkt før; De kan være opptatt av tema som skole, venner, familie og fritidsaktiviteter. De kan handle om det som har skjedd eller det som skal skje – hvordan er dine tanker? Hva handler de om? Veldig ofte tenker vi på det vi ikke vil skal skje, eller det vi bekymrer oss for, – som for eksempel at ”Jeg må ikke gjøre det dårlig på matteprøven, i stedet for å tenke på det du VIL skal skje, som for eksempel – Jeg vil eller skal gjøre det bra på matteprøven.
Legg merke til hvilke bilder du får opp i hodet ditt når du tenker negative og positive tanker. Kanskje vil du også legge merke til at tankene dine setter i gang følelser i kroppen din.

Back To Top